İstanbul Mobilya Fuarı 156 ülkeden 167.500 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı

Okuduğunuz haber
START UP EKOSİSTEMİ TÜRKİYE’DE İLK KEZ FUTURE TECHS FUARI’NDA BULUŞTU

İhracatını her geçen yıl artıran iklimlendirme sektörü ISK- SODEX'e hazırlanıyor!

Anasayfa   /    Yurtiçi Fuarlar    /    Start Up ekosistemi Türkiye’de ilk kez Future Techs Fuarı’nda buluştu

Start Up ekosistemi Türkiye’de ilk kez Future Techs Fuarı’nda buluştu

ExpoHIS tarafından Garanti BBVA ana sponsorluğunda hayata geçirilen 3. Uluslararası Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı’nın son günü, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Future Techs Fuarı kapsamında Start Up ekosistemine ayrıldı. Yerli ve yabancı 70’e yakın Start Up’ı inovatif ürün ve hizmetleriyle Türkiye’de ilk kez bir araya getiren fuarda, mentorluk programı ve yatırımcı görüşmeleri gerçekleştirildi.

YURTİÇİ FUARLAR      15 Subat 2023 - 14:06     0

Start Up ekosistemi Türkiye’de ilk kez Future Techs Fuarı’nda buluştu

ExpoHIS tarafından bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen Uluslararası Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı’nda bu yıl bir ilk yaşandı. Garanti BBVA’nın ana sponsorluğunda Mobilefest ile eş zamanlı olarak bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Future Techs Fuarı kapsamında günün tamamı Start Up ekosistemine ayrıldı. Türkiye ve dünyada öne çıkan 70’e yakın girişimin Start Up ekosisteminin güçlü paydaşlarıyla bir araya geldiği Future Techs’in açılışı Garanti BBVA Kobi Bankacılığı Pazarlama Direktörü Nurdan Tunay Günaylı, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Genel Müdürü İbrahim Elbaşı ve Türkiye Teknoloji Parkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk İnaltekin’in katılımı ile gerçekleşti.

“Birliktelikler müşteri deneyimi konusunda kaldıraç görevi görüyor”

Açılış konuşmasında teknoloji ve girişimcilere her dönem değer verip Future Techs Fuarı’na destek vermekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Garanti BBVA Kobi Bankacılığı Pazarlama Direktörü Nurdan Tunay Günaylı, “Günümüzde girişimcilik ekosistemi sürekli gelişip büyümeye devam ediyor. Bankacılık sektörü de artık tamamen dijital ve teknoloji üzerinden ilerliyor. Biz de bu noktada bir finans kuruluşu olmanın ötesinde geleceği bugünden şekillendirmeye devam eden teknoloji girişimcilerine destek oluyoruz. Girişimcilerin var olduğunu görmek bizi daha da teşvik ediyor. Başarılı bulduğumuz ve vizyonumuzla uygun girişimcilere değer sağlıyoruz. Bu birliktelikler müşteri deneyimi konusunda da kaldıraç görevi görüyor” dedi.

“Start Up’lar inovatif iş modellerini baz alıp bunu teknolojik yöntemlerle bütünleştiriyor”

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Genel Müdürü İbrahim Elbaşı, teknoloji ekosisteminin bir döngüden ibaret olduğunu ve burada herkesin bir rolünün olduğunu belirterek şunları söyledi: “İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) destekleriyle kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi şu anda dünyanın en iyi beş kuluçka merkezi arasında ve bunu da kısa süre içinde başardık. Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi sadece teknolojik değil topyekün bir dönüşüm meselesi. Bunu da Start Up’lar ile birlikte başarıyoruz. Start Up’lar doğası gereği inovatif iş modellerini baz alıp bunu teknolojik yöntemlerle bütünleştiriyor. Bunu başarmak için de ürün, pazar ve girişimcinin aynı düzlemde konuşması ve tek amaca hizmet etmesi lazım.”

“Hikaye oluşturup bunu başkalarına anlatmadığınız sürece başarılı olamazsınız”

Future Techs Fuarı’nda bir araya gelip bir şeyler paylaşmanın önemine vurgu yapan Türkiye Teknoloji Parkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk İnaltekin, “İstediğiniz kadar güzel ürün veya hizmet yapın, bir hikaye oluşturup bunu başkalarına anlatmadığınız sürece başarılı olamazsınız. Bunun için girişimcilerin kendi ürün ve hizmetlerinin hikayesini anlatması ve network ortamı açısından fuarlar çok değerli. Bu açından Future Techs’te girişimcilere yapılacak her türü yönlendirme büyük değer taşıyor” ifadelerini kullandı.

Kurumların gelenekselleşen iş yapış biçimleri yenilikçi dünyada yavaş kalıyor”

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen “Ekosistem Girişimcilere Neler Sunuyor?” panelinde konuşan Garanti BBVA Girişim Bankacılığı Yöneticisi Selin Öz ise “Günümüzde kurumların gelenekselleşen iş yapış biçimleri yenilikçi dünyada yavaş kalıyor. Bu noktada kurumsal firmaların inovasyona adaptasyonda Start Up’lar önemli avantajlar sağlıyor. Kurumsal firmaların bilgi birikimi ve insan kaynağı da bu iş birliğinde kaldıraç rolü üstleniyor. İş birliğinin başarıya ulaşmasında da her iki tarafın ortak bir dilin oluşturulmasının yanı sıra basitleştirilmesi ve yeniden yazılması gerekiyor. Biz de Garanti BBVA olarak Girişim Hızlandırma Programı ile girişimcilere destek sağlıyoruz. Onların başarıları, büyümeleri, görünürlüklerinin artmaları ve yatırım sürecine hazırlanmaları için mentorluk veriyoruz. Bunun yanı sıra girişimcilerden de çok şey öğreniyoruz. Bu iş birlikleri öğrenimin hiç bitmediği bir süreç” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ